Surfen in Uluwatu

Uluwatu is voor surfers wat Parijs is voor modeliefhebbers: een absolute must. Gelegen aan de zuidwestkust van Bali biedt deze legendarische surfspot wereldberoemde golven, dramatische kliffen, laid-back beachclubs en een internationale surfcultuur. Surfen in Uluwatu is intens, technisch en onvergetelijk.

Of je nu al jaren surft of komt kijken wat er gebeurt op het water — Uluwatu trekt surfers van over de hele wereld met één reden: de golven zijn hier van wereldklasse.

Over Uluwatu

Uluwatu is niet alleen een surfbestemming — het is een lifestyle. Je vindt er:

  • Stijlvolle beachclubs zoals Single Fin

  • Gezonde cafés en smoothie bars

  • Luxe resorts, surfhostels en bungalows op de klif

  • Prachtige tempels en uitzichtpunten

Je combineert hier moeiteloos avontuur met ontspanning.

Waarom surfen in Uluwatu?

  • Legendarische reefbreaks met perfecte barrels

  • Constante swell dankzij de ligging aan de Indische Oceaan

  • Internationale vibe met pro surfers, expats en digital nomads

  • Adembenemende zonsondergangen boven de oceaan

Het is geen bestemming voor beginners, maar zelfs als toeschouwer is Uluwatu een ervaring op zich.

Uluwatu Dream beach

Met zijn goudgele zand, turquoise water en hoge golven doet Dreamland Beach z’n naam eer aan. Het is een prachtige eerste stop op je tocht langs de kust. Beginners kunnen hier goed uit de voeten dankzij de zachte zandbodem, al kan de swell soms verraderlijk hoog zijn. Check de condities dus goed voordat je het water in duikt.

Tip: De omliggende resorts zijn luxe, maar als dagbezoeker kun je ook prima je handdoek uitrollen en genieten van de zon, zee en sfeer.

Uluwatu main peak

De beroemdste surfspot van Bali. Uluwatu Main Peak is een krachtige linkse reefbreak onder de kliffen van de beroemde tempel. Bij laag water paddel je door een grot naar buiten. Deze spot vereist ervaring en respect voor de oceaan.

 

2. Temples

Ten westen van de Main Peak ligt Temples — een spot met langere ritten en minder crowd. Alleen bereikbaar met een lange paddle, dus minder druk en perfect voor gevorderde surfers die ruimte zoeken.

Padang Padang

Vaak de “Balinese Pipeline” genoemd. Deze spot is episch als hij werkt, maar zeer technisch. Als de golven kleiner zijn, is er ook een mellow inside break voor beginners.

Wat kun je verder doen in Uluwatu?

Ook als je (nog) geen surfer bent, is de Bukit een geweldige plek om te verkennen. Vanuit toeristische hubs als Canggu, Seminyak of Sanur huur je een scooter en sta je binnen een uur op de kliffen van Uluwatu. Rijdend over de slingerende wegen ontdek je verlaten stranden, geheime baaitjes en uitzichten waar je stil van wordt.

Wat is de beste reistijd voor Uluwatu?

April t/m oktober voor de beste golven (droge seizoen, offshore wind).

Wat kost surfen in Uluwatu?

Een surfboard huren kost ongeveer €15. 

Surfnieuws

Dikte van een wetsuit

Wetsuite dikte: wat moet je weten? Als je gaat surfen, wil je niet onderkoeld raken in het water. Daarom draag je een wetsuit van neopreen...

Foilsurfen

Wat is Foilsurfen? Foilsurfen is één van de snel groeiende vormen van surfen, waar ieder jaar meer mensen aan beginnen. Maar wat is het nou...

Geschiedenis van het surfen

Geschiedenis van het surfen Surfen is een populaire watersport. Met behulp van een surfplank wil je met de stroming van een golf meerijden. Surfen wordt...